Linguine met kip en pastinaak (Baby eet mee)

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip 600 g
  • spekreepjes natuur (versmarkt) 100 g
  • pastinaken 3
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • knoflook 2 teentjes
  • ricotta 2 eetl.
  • parmezaan 50 g
  • linguine 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de kipfilets oppervlakkig ontdooien en snij in reepjes.
  3. - Schil de pastinaken, snij in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.
  4. - Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  5. - Rasp de parmezaan.
  6. - Pers het knoflook.
Bereiding (± 20 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de
  2. kippenreepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.
  3. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de pastinaak, het knoflook en de rozemarijn al roerend toe. Laat nog ± 10 min. garen tot de pastinaak zacht is.
  4. 3 Kook intussen de linguine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat een beetje kookvocht in de kookpot.
  5. 4 Meng de kip en de groenten onder de pasta. Voeg de ricotta toe, samen met 2 à 3 eetl. geraspte parmezaan en een bodempje water. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Garneer de borden met zwarte peper en geef er een groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kCal
Koolhydraten 91.5 g
Vezels 55.6 g
Vetten 34.7 g
Tip

U kan de rozemarijn vervangen door tijm.

Baby eet mee (+6M)
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (± 20 min.)
1 Snij 100 g pastinaak in stukjes en kook 20 min. gaar in water.
2 Voeg na 10 min. 25 g kippenborstfilet en 25 g linguine toe. Giet af.
3 Mix alles met 1 koffiel. olijfolie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER