Linguine met scampi’s in appel-kerriesaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries) 600 g
  • bloemkolen 0.5
  • limoenen 3
  • appelen 2
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • uien 2
  • lichte room 2.5 dl
  • linguine 400 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • kerriepoeder 3 eetl.
  • cayennepeper 0.25 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Pel ze (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi’s in de rug in de lengte in, tot net voor het staartdeeltje, zodat u een V–vorm krijgt (die gaat bij het bakken krullen: zo krijgt u scampivlindertjes).
  2. - Snij de uien fijn.
  3. - Snipper het bieslook fijn.
  4. - Pers 2 limoenen uit. Snij de derde in partjes.
  5. - Snij de ongeschilde appelen eerst in 4 en dan in kleine stukjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.
  6. - Snij de bloemkool in heel kleine roosjes.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesneden uien 1 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Doe er de appelstukjes, de bloemkoolroosjes en 4 eetl. water bij. Roerbak 3 min.
  3. 3 Voeg de scampi’s toe en roerbak 4 min. Doe er de lichte room, de cayenne peper en de rest van het limoensap bij. Kruid met peper en zout en laat nog 1 min. opwarmen. Meng er tot slot de pasta onder.
Afwerking

Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en versier met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kCal
Koolhydraten 84.5 g
Vezels 33.4 g
Vetten 18.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER