Linzen met kruidige groenten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 2
  • rode paprika's 1
  • courgettes 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 3 teentjes
  • uien 1
  • droge groene linzen 300 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • gemberpoeder 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • zout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.
  4. - Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.
  5. - Snipper het knoflook fijn.
  6. - Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (40 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en
  2. het knoflook glazig.
  3. 2 Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.
  4. 3 Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.
  5. 4 Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.
Afwerking

Serveer met een stukje brood en verse muntthee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kCal
Koolhydraten 43.7 g
Proteins 18.6 g
Fat 11.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER