Linzenpotje met spruiten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 1 portie

Ingrediënten

  • spruiten 70 g
  • platte peterselie 2 takjes
  • aardappelen 1
  • rode uien 0.2
  • knoflook 0.25 teentjes
  • lichte room 1 eetl.
  • droge groene linzen 40 g
  • plantaardige olie 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.25 koffiel.
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verwijder het voetje van de spruiten en snij in stukjes. Schil de aardappel en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui, het teentje knoflook en de takjes platte peterselie fijn.
  2. 2 Verhit de olie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de droge groene linzen toe en de gedroogde tijm. Giet er 1,5 dl water bij en laat 10 min. sudderen.
  3. 3 Voeg de spruiten en de aardappelen toe en laat nog 15 min. sudderen. Meng met de lichte room en de platte peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER