Lomo op een zuiders bedje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lomo reserva negra (beenhouwerij) 4 stukken
  • tomaten 4
  • paprika's 4
  • platte peterselie 3 takjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • groene en zwarte ontpitte olijven (versmarkt) 150 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (30 min.)
  2. - Snipper de sjalotten en het knofl ook fijn.
  3. - Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne reepjes.
  4. - Snij de olijven in 4.
  5. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook ± 2 min. al roerend.
  2. 2 Voeg de paprikareepjes toe. Zet het vuur zachter en laat nog 7 min. verder garen.
  3. 3 Bak ondertussen de medaillons: verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 1 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat 6 à 8 min. verder gaar worden, afhankelijk van de dikte van de medaillons. Het vlees moet net doorbakken (rosé) zijn. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Hak de platte peterselie fi jn.
  5. 5 Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe aan de paprikareepjes en laat 5 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.
Afwerking

Maak een bedje van groenten op elk bord en leg er een stuk gebakken lomo op. Geef er gekookte pasta of brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kCal
Koolhydraten 9.1 g
Vezels 30.1 g
Vetten 41.1 g
Tip

Breng nog meer variatie in de groenten en vervang 2 paprika’s door 1 courgette en 1 aubergine. Snij in blokjes of schijfjes en voeg toe in stap 2.
- Rooster de groenten eerst in de oven voor een nog intensere smaak. Snij ze in blokjes van 2 cm en meng er 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Leg in een ovenschotel en zet 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Stoof ondertussen de fijngesnipperde sjalot en het knoflook en voeg er de geroosterde groenten aan toe.
Op de barbecue
Bestrijk de medaillons met olijfolie of vleesmarinade en gril op een matig warme barbecue.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER