Lomo op z’n zuiders

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lomo reserva negra (beenhouwerij) 4 sneden
  • serranoham 4 sneden
  • witloof 8
  • trostomaten 500 g
  • basilicum 0.25 plantjes
  • mozzarella 150 g
  • lichte room 1 dl
  • linguine 400 g
  • parmezaan 50 g
  • tapenade '3 groenten' 2 eetl.
  • kippenbouillon 0.5 blokjes
  • olijfolie 1 eetl.
  • boter 2 eetl.
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de mozzarella in schijfjes van 1/2 cm.
  2. - Snipper het basilicum fijn.
Bereiding (25 min)
  1. Snij de medaillons overlangs open, maar snij niet helemaal tot op het einde. Plooi het open en leg er 2 schijfjes mozzarella tussen. Kruid met Provençaalse kruiden en plooi dicht. Strooi er wat fijngesnipperd basilicum over en omwikkel met een sneetje serranoham dat u eventueel vastmaakt met een cocktailprikker.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de witloofstronken ± 10 min. op een zacht vuurtje. Draai ze regelmatig om. Voeg vervolgens 1 dl water toe en laat nog 10 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak de medaillons 12 min. tot ze mooi goudbruin zijn. Kook ondertussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking).
  4. Doe de trostomaatjes in een ovenschotel en besprenkel ze met wat olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden en peper. Plaats ze daarna ± 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  5. Haal de medaillons van het vuur en voeg de kippenbouillon toe. Laat inkoken en voeg daarna de tapenade toe. U kan, indien u dat wenst, de saus binden met wat instantsausbinder. Doe er op het einde de room bij.
Afwerking

Leg op elk bord een medaillon, 2 stronkjes witloof en een trosje tomaten. Leg er een beetje pasta bij, giet er wat saus over en bestrooi met een beetje parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1097 kCal
Koolhydraten 79.7 g
Vezels 63.3 g
Vetten 58.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER