Maïs op de grill

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 porties

Ingrediënten

  • maïskolven (versmarkt) 4
  • boter 100 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de maïs 30 min. in lichtgezouten water. Als u de maïs echt zacht wil, reken dan nog wat meer tijd.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Bestrijk de maïskolven met de olijfolie en bak aan alle kanten gedurende 2 min. bruin.
  2. 2 Smelt de boter op een zacht vuurtje. Doe dit bv. in de microgolf­oven of in een steelpannetje op een hoekje van de barbecue.
Afwerking

Kruid de maïskolven met het grof zout en lepel er de gesmolten boter over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kCal
Koolhydraten 21.4 g
Vezels 5.1 g
Vetten 26.5 g
Tip

TIP
VARIANT
U kan de maïs extra kruidig maken. Schrap dan de boter, olijfolie en het grof zout van het ingrediëntenlijstje en voorzie 1 eetl. mosterd, 2 eetl. olijfolie, 1/2 koffiel. balsamicocrème of -azijn, 1 koffiel. barbecuekruiden (Topaz), 1/2 koffiel. marjolein (Topaz), peper en zout. Meng alles en strijk er de maïs mee in. Bak aan alle kanten telkens 2 min. tot de maïs mooi bruin is.

Met de kruiden kan u naar wens experimenteren: vervang de marjolein bv. door tijm, basilicum of oregano. En in plaats van barbecuekruiden kan u kerrie- of paprika­poeder gebruiken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER