Mango-peercrumble met noten en gember

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mangoblokjes (diepvries) 400 g
  • peren 4
  • gember 1 cm
  • boter 85 g
  • amazonianoten 85 g
  • tarwebloem 175 g
  • rietsuiker 85 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min)
  2. - Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.
  4. - Hak de amazonianoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  5. - Rasp de gember fijn.
Bereiding (15 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Doe de blokjes peer, 1 eetl. rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat ± 4 min. pruttelen op het kookpunt, tot de peren zacht zijn.
  3. 3 Haal van het vuur en voeg de mangoblokjes en de fijngeraspte gember toe. Meng voorzichtig. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat afkoelen.
  4. 4 Maak intussen de crumble. Meng eerst de boter met de bloem. Voeg daarna 85 g rietsuiker en de fijngehakte noten toe. Kneed goed met de vingertoppen.
  5. 5 Verdeel de crumble over het fruit en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven
Afwerking

Verdeel de warme crumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kCal
Koolhydraten 86.1 g
Vezels 9.9 g
Vetten 32.2 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (ontdooitijd + 5 min.)
1 Laat 60 g mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.
2 Schil 1/2 peer en snij in stukjes.
3 Mix de mangoblokjes met de stukjes peer.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER