Mantelschelpnootjes met asperges, peultjes en krab

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mantelschelpnoten (diepvries) 700 g
  • witte asperges 1 bussels
  • peultjes (diepvries) 300 g
  • King krab (blik) 190 g
  • sjalotten 1
  • mascarpone 3 eetl.
  • Noilly Prat (dry) 2 eetl.
  • zonnebloemolie 2 eetl.
  • peterselie (vers) 1 takjes
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de mantelschelpnootjes ontdooien. Dep ze goed droog met wat keukenpapier.
  2. - Laat diepgevroren groenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
  3. - Schil verse asperges met een dunschiller (begin dun onderaan de kop en schil dikker naar beneden toe) en breek het harde uiteinde af. Snij de asperges in stukken van 3 cm en kook ze beetgaar in lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. - Snipper de sjalot fijn.
  5. - Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees wat los.
  6. - Roer de 3 eetl. mascarpone los met de 2 eetl. Noilly Prat.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit de wok en voeg 2 eetl. zonnebloemolie toe. Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend en voeg dan de mantelschelpnootjes, de peultjes, de tijm en de cayennepeper toe. Bak 7 min. al roerend.
  2. Voeg de asperges en de krab toe, schep om en laat nog eens 2 min. bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg het mascarponemengsel toe, bak nog 1 min. al roerend en bind indien nodig met wat instantsausbinder.
Afwerking

Strooi er wat fijngesnipperde peterselie over en dien op met gestoomde primeuraardappeltjes of een gevulde aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kCal
Koolhydraten 11.7 g
Vezels 25.2 g
Vetten 15 g
Tip

Nóg lekkerder als u er op het einde nog wat grijze garnaaltjes aan toevoegt.

Gevulde aardappel

1. Schrob 4 aardappelen (bij voorkeur bloemige zoals bintje) goed schoon onder stromend water. Prik er enkele keren met een vork in en leg ze in de microgolfoven, zonder water toe te voegen. Reken 4 min. op maximale kracht voor een grote aardappel en 2 min. extra per bijkomende aardappel. Voor 4 aardappelen bedraagt de kooktijd dus 10 min. Haal de aardappelen uit de microgolfoven. Het kookproces gaat nog enkele min. verder.

2. Snij een hoedje van de aardappelen en hol ze voorzichtig uit tot op 1 cm van de schil.

3. Meng het vruchtvlees van de aardappelen met kruidenboter en een scheutje room en vul de aardappelen opnieuw op.

4. Plaats het hoedje terug op de aardappelen en verwarm gedurende ± 15 min. in de oven op 180 °C.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER