Mediterrane schotel met chipolata

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chipolata's (beenhouwerij) 10
  • mediterrane groentemix (diepvries) 600 g
  • Griekse pasta (risoni) 400 g
  • feta (blok) 100 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 15
  • kippenbouillon 0.75 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • Provençaalse kruidenmix (molen)
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Verkruimel de feta met een vork en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen.
  2. - Snij de zwarte olijven doormidden.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de diepgevroren groentemix in. Laat al roerende even stoven.
  2. Voeg de risone toe en 1/2 L kippenbouillon. Laat afgedekt zachtjes koken gedurende 13 min. en voeg tussendoor de rest van de kippenbouillon toe zodat de pasta gaar kan worden. Breng op smaak met Provençaalse mix, peper en zout.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolataworstjes goudbruin op een hevig vuur. Verminder het vuur en laat zachtjes verder bakken (totale baktijd 6 min.). Diepvriesvlees niet ontdooien en op een matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.
  4. Meng de gehalveerde olijven op het einde onder de pastabereiding.
Afwerking

Schep de pastabereiding op de borden en strooi er wat verkruimelde feta over. Schik er de worstjes bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 805 kCal
Koolhydraten 78 g
Vezels 45.5 g
Vetten 34.5 g
Tip

Variant

Ook heel lekker, en wat pittiger, met merguez.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER