Meloenconfituur

Ontbijt minder dan 30 min. 4 bokalen

Ingrediënten

  • meloenen (cavaillon) 0.5
  • limoenen 1
  • munt (vers) 10 blaadjes
  • suiker 500 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Schil de halve meloen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. Plet de dikkere stukken wat met een vork.
  2. - Rasp de schil van de limoen en pers de limoen zelf uit.
  3. - Snij de muntblaadjes in fijne reepjes.
Bereiding
  1. Doe de stukjes meloen, de limoenzeste en het sap van de limoen in een grote kookpot. Breng aan de kook en laat gedurende 5 min. koken.
  2. Voeg de geleisuiker toe. Breng opnieuw aan de kook en roer goed dooreen.
  3. Doe er de fijngesneden muntblaadjes bij. Roer alles nog eens goed dooreen en giet de confituur in glazen potten.
Afwerking

Sluit de potten goed af en draai ze om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 182 kCal
Koolhydraten 45 g
Proteins 0.5 g
Fat 0.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER