Meringue

Dessert meer dan 60 min.

Ingrediënten

  • eiwitten 1
  • bloemsuiker 55 g
  • boter 1 eetl.
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 2 à 3 u in de oven)
  1. Klop het eiwit bijna stijf.
  2. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt.
  3. Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op.
  4. Schuif in de voorverwarmde oven (100 °C) en laat gedurende 2 à 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen.
Afwerking

Deze lekker zoete koekjes kan u gemakkelijk meerdere dagen bewaren. Ook lekker als u ze verkruimelt en serveert in een ijscoupe met fruit en vruchtencoulis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER