Meringuegebakjes met mokkaroom

Dessert meer dan 60 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u glutenvrij eet
  • Voor de meringues:
  • eiwitten 6
  • hazelnoten 100 g
  • suiker 150 g
  • bloemsuiker 90 g
  • Voor de mokkaroom:
  • boter 200 g
  • eidooiers 4
  • melk 0.5 L
  • suiker 80 g
  • maïszetmeel 60 g
  • oploskoffie 3 koffiel.
  • Voor de afwerking:
  • hazelnoten 2 eetl.
  • cacaopoeder 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (55 min. + 25 min. in de oven + afkoelen)
  1. Voor de meringues
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Rooster de hazelnoten 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 140 °C. Laat de hazelnoten een beetje afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Maal ze daarna heel fijn in de keukenmachine en meng onder de bloemsuiker.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er de suiker over uit. Verwarm 10 min. in de warme oven. Haal uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 180 °C.
  5. Klop intussen de eiwitten stijf. Voeg de helft van de warme suiker toe. Blijf kloppen tot u een glanzende massa krijgt. Klop er dan de rest van de suiker onder. Schep de hazelnoten met bloemsuiker voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.
  6. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Doe het meringuedeeg in een spuitzak en spuit 24 cirkels (ø 8 cm) over de bakplaten. Strijk uit met een spatel tot een dikte van maximaal 1 cm.
  7. Bak 25 min. in de hete oven. Laat daarna volledig afkoelen.
  8. Voor de mokkaroom
  9. Los de oploskoffie op in de melk en verwarm op een matig vuur. Neem van het vuur.
  10. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witte, luchtige massa. Voeg het maïszetmeel toe en klop alles goed door elkaar.
  11. Roer onder de hete melk en zet weer op het vuur. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Neem opnieuw van het vuur en voeg er de boter beetje bij beetje aan toe. Laat volledig afkoelen.
Afwerking

(10 min. + 2 u. in de koelkast)
- Hak 2 eetl. hazelnoten grof.
- Bestrijk een meringue met mokkaroom en leg er een tweede op. Bestrijk die ook met mokkaroom en leg er een derde op. Maak zo 8 gebakjes.
- Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten en het cacaopoeder. Zet 2 u. in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kCal
Koolhydraten 50.7 g
Vezels 8.6 g
Vetten 34.6 g
Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.
Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Het geheim van een geslaagde meringue
Meringue moet vanbuiten krokant en vanbinnen smeuïg zijn. Voor een geslaagd meringuedeeg klopt u het eiwit en de suiker lang genoeg op, zodat het mengsel opwarmt. U kan de suiker ook in de oven opwarmen en dan onder het opgeklopte eiwit mengen. Zo krijgt u hetzelfde effect maar moet u minder lang kloppen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER