Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit

Dessert meer dan 60 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • ananassen 0.13
  • kiwi's 1
  • frambozen 125 g
  • munt 1 plantjes
  • verse kaas (plattekaas) 150 g
  • room (min. 35 % V.G.) 1 dl
  • eiwitten 2
  • bloemsuiker 100 g
  • fijne suiker 75 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de ananas en de kiwi in kleine stukjes.
  3. - Verwarm de oven voor op 100 °C.
Bereiding (15 min. + 1 u. in de oven)
  1. 1 Klop de eiwitten stijf.
  2. 2 Voeg de fijne suiker toe en klop ± 6 min. tot een gladde massa.
  3. 3 Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en maak 12 rondjes van 3 à 4 cm doorsnede op de bakplaat. Spuit op het eerste rondje nog een tweede. Zet 1 u. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. 4 Klop de room stijf en voeg al kloppend de bloemsuiker toe. Meng de verse kaas onder de slagroom.
  5. 5 Bestrijk de meringues met de slagroom en beleg ze met
  6. het fruit. Werk af met wat muntblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kCal
Koolhydraten 17.6 g
Proteins 2 g
Fat 4.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER