Mexicaanse quinoaschotel met guacamole

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • paprika's 2
  • avocado's 1
  • citroenen 0.5
  • rode pepertjes 1
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • zure room 125 ml
  • geraspte kaas 70 g
  • quinoa 250 g
  • tomatenstukjes (blik) 800 g
  • rode kidneybonen (blik) 160 g
  • maïs (blik) 150 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • cayennepeper 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  3. - Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.
  4. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2 cm.
  6. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (20 min. + 20 min. in de oven)
  1. 1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  3. 3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.
  4. 4 Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.
  5. 5 Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
  6. 6 Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.
  7. 7 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  8. 8 Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.
Afwerking

Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kCal
Koolhydraten 63.4 g
Proteins 21.8 g
Fat 30.9 g
Tip

- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe.
- Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla’s eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER