Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (peuter eet mee)

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 500 g
  • rode paprika's 1
  • groene paprika's 1
  • sjalotten 1
  • eieren 1
  • tomatenstukjes (blik) 800 g
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 1 eetl.
  • rijst 250 g
  • maïs (blik) 340 g
  • korianderbolletjes 10
  • marjolein (gedroogd) 1 eetl.
  • pilipili 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Kook de stukken paprika 4 min. afgedekt in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken.
  3. - Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn.
  4. - Spoel de maïs onder koud water. Laat uitlekken.
Bereiding (40 min.)
  1. 1 Meng het gehakt met het ei tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  2. 2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de tomatenstukjes, de stukken paprika, het knoflook, de korianderbolletjes, de pilipili en de marjolein onder. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  3. 3 Voeg een voor een de gehaktballetjes toe aan de saus.
  4. Dek af en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
  5. 4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de uitgelekte maïs enkele min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. stomen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 693 kCal
Koolhydraten 71.7 g
Proteins 35.5 g
Fat 28.5 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding (15 min.)
• Snij 50 g groene en 50 g rode paprika in heel kleine stukjes. Kook samen met 30 g rijst gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking).
• Rol intussen 1 balletje van 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij). Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak het balletje goed gaar tot in de kern.
• Kruid de paprikarijst met 1/2 koffiel. marjolein (gedroogd) en een klein beetje peper. Serveer met het balletje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER