Mexicaanse wrap met groentjes en struisvogel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • struisvogelsteaks (diepvries) 4
  • wraps 4
  • spinazie 150 g
  • uien 2
  • paprika's 1
  • rode kidneybonen (blik) 400 g
  • maïs (blik) 150 g
  • tomatenpuree 70 g
  • knoflook 2 teentjes
  • limoenen 0.5
  • olijfolie 7 eetl.
  • room 1 dl
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • cajunkruiden 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Pers de knoflookteentjes fijn.
  2. - Meng 4 eetl. olijfolie met de komijn, cayennepeper en knoflook. Strijk er de struisvogelsteaks mee in en laat 4 u marineren.
  3. - Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snij in reepjes.
  4. - Snij de uien in halve maantjes.
  5. - Maak 4 kuipvormpjes van een vel aluminiumfolie van ongeveer 10 cm.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uimaantjes glazig. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak gedurende 3 min. Voeg ook de rode bonen, mais, spinazie en tomatenpuree toe. Roer alles goed om en laat 10 min. zachtjes sudderen. Kruid naar smaak met de cajunkruiden en peper en zout.
  2. Strijk de wraps langs beide zijden in met olijfolie en leg elke wrap in een kuipje. Schuif gedurende 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  3. Dep de struisvogelsteaks droog en gril in de pan gedurende 2 min. langs elke kant. Zet het vuur wat lager en laat naar smaak 10 à 15 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
  4. Klop de room stijf en roer er het limoensap onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Snij de struisvogelsteaks in sneetjes. Haal de verwarmde wraps, die een 'kuipvorm' hebben gekregen uit de aluminiumfolie en leg ze voorzichtig op de borden. Vul de gebakken wraps met de groenten en leg de sneetjes struisvogel erop. Werk af met een toefje zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kCal
Koolhydraten 48.5 g
Proteins 52 g
Fat 30.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER