Millefeuille met ananas en yoghurt

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ananassen 0.5
  • aalbessen 12 takjes
  • Griekse yoghurt 125 g
  • melk 1 dl
  • eieren 1
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • kokospoeder 100 g
  • gelatineblaadjes 2
  • bloemsuiker 2 eetl.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (25 min. + afkoelen)
  2. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. - Klop het ei los.
  4. - Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. - Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
  6. - Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.
  7. - Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik
  8. dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.
  9. - Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
  10. zonder vetstof.
Bereiding
  1. 1 Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.
  2. 2 Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.
  3. 3 Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.
Afwerking

Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kCal
Koolhydraten 40.9 g
Proteins 9.6 g
Fat 34.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER