Millefeuille van zalm en oesterzwammen

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmhaasjes (diepvries) 2
  • preien 300 g
  • oesterzwammen 250 g
  • tomaten 1
  • uien 1
  • boter 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • brickdeegvellen (versmarkt) 2
  • kippenbouillon 5 dl
  • groene pesto 3 koffiel.
  • olijfolie 1 eetl.
  • dille (vers) 4 takjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de zalm volledig ontdooien. Dep droog en snij in sneetjes van ± 2 cm dik, zodat u 12 stuks hebt.
  2. - Snipper de ui fijn en snij verse prei in ringetjes.
  3. - Maak de oesterzwammen schoon met een borsteltje (niet met water!) en verwijder de steel.
  4. - Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes van ± 1/2 cm.
  5. - Leg 2 vellen brickdeeg op elkaar en snij er met behulp van een metalen ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem 10 rondjes van ± 5 cm doorsnede uit.
  6. - Beboter een bakplaat of bedek met een vel bakpapier.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Leg de stukjes zalm in een beboter-de ovenschotel en bestrijk de bovenkant met de pesto.
  2. 2 Smelt 1 eetl. boter en strijk er de 10 brickdeegrondjes mee in. Schik op de bakplaat en schuif gedurende 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Plaats de laatste 10 min. de ovenschotel met zalm mee in de oven.
  3. 3 Laat de rondjes afkoelen en haal van elkaar, zodat u 20 brickdeegrondjes bekomt (16 + 4 reserve).
  4. 4 Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en laat er de prei 10 min. in gaar worden. Mix alles tot een gladde saus.
  5. 5 Verhit de olijfolie en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak gedurende 2 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Maak een torentje: begin met 1 rondje brickdeeg en leg er vervolgens een stukje zalm en een oesterzwam op. Herhaal deze handeling driemaal en eindig met een rondje brickdeeg. Lepel er de preisaus rond en garneer met de blokjes tomaat en 1 takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kCal
Koolhydraten 16.6 g
Vezels 18.7 g
Vetten 28.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER