Minestrone met kikkererwten en voorjaarsgroenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • spinazie 200 g
  • spitskolen 0.5
  • preien 2
  • bieslook 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) 50 g
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • kikkererwten (bokaal) 340
  • groentebouillon 1 L
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. - Snij de preien en de spitskool in fijne reepjes.
  4. - Hak de spinazie grof.
  5. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. - Rasp de parmezaan.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes en de reepjes prei en spitskool toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  2. 2 Mix ondertussen de blaadjes basilicum met de pijnboompitten, het gepelde teentje knoflook, de parmezaan en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Voeg de kikkererwten en de grofgehakte spinazie toe aan de minestrone en laat nog 2 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de minestrone over kommetjes of diepe borden en werk af met een lepeltje pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kCal
Koolhydraten 13.8 g
Proteins 19.2 g
Fat 22 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER