Minuutsteak met asperges en rucolapuree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • minuutsteaks (beenhouwerij) 4
  • witte asperges 500 g
  • rucola 100 g
  • peterselie (vers) 0.33 bosjes
  • aardappelen 1 kg
  • boter 2 eetl.
  • melk 1 dl
  • nootmuskaat 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde (1 cm). Snij ze in de lengte in 4 en daarna in 2.
  3. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. - Hak de rucola grof en de peterselie fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Prak fijn en voeg de melk, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng er de rucola onder.
  2. 2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de asperges 5 à 7 min. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.
  3. 3 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kCal
Koolhydraten 43.4 g
Vezels 42.2 g
Vetten 10 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding 20 min.
1 Schil 50 g aardappelen en 100 g witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde (1 cm). Snij in kleine stukjes.
2 Kook of stoom de aardappelen en de asperges 20 min. gaar. Voeg 5 min. voor het einde 20 g minuutsteak toe. Giet af.
3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER