Mosselen in pittige tomatensaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mosselen (versmarkt) 4 kg
  • rode pepertjes 2
  • aardappelen 800 g
  • sjalotten 3
  • passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal) 690 g
  • droge witte wijn 2.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • grof zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
  3. - Snipper de sjalotten fijn.
  4. - Snij de pepertjes in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en snipper fijn.
  5. - Schil de aardappelen en snij in frietjes. Spoel onder koud water en dep goed droog.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en stoof de sjalotten 2 à 3 min. glazig.
  2. 2 Voeg de pepertjes en de passata toe. Overgiet met de witte wijn en laat 10 min. sudderen.
  3. 3 Meng de mosselen onder de saus. Kruid met het grove zeezout. Laat 10 min. op het vuur staan. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
  4. 4 Bak ondertussen de frieten 3 à 4 min. voor in frituurolie of frituurvet op 140 à 150 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituurolie of het vet naar 180 °C. Bak de frieten een tweede keer tot ze goudbruin zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Verdeel de mosselen eventueel over 2 grote kookpotten.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER