Mosselen 'marinière'

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Zeeuwse mosselen (versmarkt) 4 kg
  • uien 2
  • groene selders 5 stengels
  • peterselie (vers) 0.5 bosjes
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voor het mosterdsausje:
  • mosterd 1 eetl.
  • dragonazijn 3.5 eetl.
  • peterselie (vers) 1 eetl.
  • bieslook (vers) 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de ui in ringen.
  2. - Verwijder de draden van de seldertakjes en snij in stukken.
  3. - Spoel de mosselen een paar keer.
Bereiding (20 min.)
  1. Vul 2/3 van een grote kookpot met mosselen (zo kan u de mosselen gemakkelijker opschudden).
  2. Leg er de ui, selder en peterselie bovenop en kruid met een laurierblaadje, peper en zout. Laat 10 min. garen op een hevig vuur. Schud de mosselen af en toe op. De mosselen zijn gaar als de schelpen mooi open zijn.
  3. Maak het mosterdsausje: meng de mosterd met de dragonazijn. Voeg de peterselie en het bieslook toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Dien de mosselen op in individuele kookpotten of in een grote kom (zo koelen ze minder snel af). Dien op met frietjes en het mosterdsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 155 kCal
Koolhydraten 10.9 g
Vezels 21.7 g
Vetten 2.8 g
Tip

- Romig mosselsausje i.p.v. een mosterdsausje: meng 4 eetl. licht losgeklopte room met 2 eetl. citroensap, 3 uitgeperste knoflookteentjes en 3 fijngesnipperde peterselietakjes. Kruid naar smaak met peper en zout. Voor het opdienen kan u het mosselsausje eventueel aanlengen met 2 eetl. kookvocht van de mosselen.
- Liefhebbers kunnen 2 dl witte wijn, abdijbier of cider toevoegen bij het koken van de mosselen.
- U kan ook fijngesneden groenten toevoegen zoals tomaten, paprika, knoflook, venkel, ... Stoof ze wel eerst 5 min. in boter.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER