Muffins met ricotta en amandelen

Dessert minder dan 30 min. 18 stuks

Ingrediënten

  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • ricotta 175 g
  • boter 100 g
  • eieren 1
  • zelfrijzende bloem 250 g
  • suiker 200 g
  • bakpoeder 0.5 eetl.
  • amandelaroma
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en doe het raspsel gedurende 1 min. in kokend water. Pers de citroen uit.
  2. - Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven een kom.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
  1. 1 Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig geheel.
  2. 2 Klop er de ricotta onder en voeg het citroensap, de geraspte citroenschil en het ei toe. Breng op smaak met enkele druppels amandelaroma.
  3. 3 Roer er beetje bij beetje de bloem onder en meng tot een gladde, luchtige massa.
  4. 4 Vul individuele muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg en bestrooi met de amandelschilfers.
  5. 5 Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Laat afkoelen en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kCal
Koolhydraten 21.9 g
Vezels 2.9 g
Vetten 6.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER