Noedels met scampi’s en pindanootjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries) 600 g
  • wokgroenten (diepvries) 400 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • radijzen 1 bosjes
  • limoenen 2
  • knoflook 1 teentjes
  • sjalotten 1
  • Chinese eiermie (noedels) 250 g
  • gezouten pindanoten 4 eetl.
  • rijstolie 1 eetl.
  • sojasaus 3 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
  3. - Kook de eiermie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
  4. - Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm. Snij een deel van het groen in fijne ringetjes voor de versiering.
  5. - Snij de radijzen in fijne staafjes.
  6. - Spoel de pindanoten onder koud water, dep droog en hak grof.
  7. - Snipper de sjalot fijn.
  8. - Snij de limoenen in partjes.
Bereiding (± 10 min.)
  1. Verhit een wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de sjalot en het geperste knoflook 1 min. Voeg de diepgevroren wokgroenten en de scampi’s toe en roerbak 5 min.
  2. Voeg de noedels, de sojasaus, de cayennepeper, de wokolie en de lente-uitjes toe (hou nog enkele apart voor de afwerking). Roerbak 1 min. en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. 3 Voeg ook de staafjes radijs toe en bak nog 1/2 min. Neem van het vuur en strooi er de gehakte pindanootjes over.
Afwerking

Werk af met de lente-uitjes en de limoenschijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kCal
Koolhydraten 61 g
Proteins 33.3 g
Fat 21.5 g
Tip

Vervang de pindanoten door cashewnoten.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER