Noedelsoep met worteltjes en palmharten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelschijfjes (diepvries) 250 g
  • peultjes 200 g
  • rode paprika's 1
  • limoenen 1
  • rode pepertjes 1
  • citroenmelisse 10 blaadjes
  • sjalotten 1
  • Chinese eiermie (noedels) 150 g
  • palmharten (blik) 6
  • kalfsfond (bokaal) 8 dl
  • chilisaus
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min)
  2. - Snij de paprika doormidden en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes.
  3. - Laat de palmharten uitlekken en snij in schijfjes.
  4. - Snipper de sjalot en de blaadjes citroenmelisse fi jn.
  5. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.
Bereiding (± 10 min.)
  1. 1 Breng de kalfsfond samen met 1 L water aan de kook. Voeg het pepertje en het limoensap toe.
  2. 2 Doe er de diepgevroren wortelschijfjes en de paprikablokjes bij. Roer goed en breng aan de kook.
  3. Laat 3 min. koken.
  4. 3 Breek de noedels en voeg samen met de peultjes toe aan de soep. Roer opnieuw en laat 5 min. koken.
  5. 4 Voeg op het einde de schijfjes palmhart toe en laat kort opwarmen in de soep.
Afwerking

Dien op in ruime soepkommen en giet er voldoende kookvocht bij. Versier met de fi jngesnipperde sjalot en citroenmelisse. Voeg naar smaak chilisaus toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kCal
Koolhydraten 43.1 g
Proteins 10.4 g
Fat 6.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER