Notenkoekjes met tijm en rozemarijn

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 40 koekjes

Ingrediënten

  • parmezaan (blok) 50 g
  • notenmix voor salade 100 g
  • bloem 350 g
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • grof zeezout (molen) 1 koffiel.
  • cayennepeper 0.5 koffiel.
  • zwarte peper (molen) 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Rasp de parmezaan.
Bereiding (30 min. + 30 min. rust + afkoelen)
  1. Meng de bloem met de notenmix, de geraspte parmezaan, de cayennepeper, de rozemarijn, het zeezout, de tijm en de zwarte peper.
  2. Meng de olijfolie met de honing en 2 dl water. Roer onder het bloemmengsel en kneed tot een egaal deeg.
  3. Rol het deeg tot een worst (Ø 3 à 4 cm) en wikkel in bakpapier of vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en snij in schijfjes van ± 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  6. Bak de koekjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 58 kCal
Koolhydraten 7.6 g
Vezels 1.5 g
Vetten 2.3 g
Tip

Deze koekjes zijn heerlijk als aperitiefhapje bij een stukje kaas (bv. blauwgeaderde kaas), bij olijven of met een dipsaus (hummus, guacamole).

varianten
- Vervang de parmezaan door gruyère of cheddar.
- U kan zelf kiezen welke kruiden u toevoegt aan het deeg.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER