Olijventapenade

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • onbehandelde citroenen (bio) 0.25
  • platte peterselie 0.25 plantjes
  • verse tijm 1 takjes
  • knoflook 2 teentjes
  • ontpitte groene olijven 100 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 100 g
  • ansjovisfilets in olijfolie (blik) 3
  • kappertjes 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Pluk de blaadjes van de tijm en de peterselie.
  3. - Rasp de citroenschil (niet het wit).
  4. - Spoel de zwarte olijven en de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de ansjovisfilets uitlekken.
Bereiding (5 min.)
  1. Doe de olijven, de kappertjes, de ansjovis, de verse kruiden, de gepelde teentjes knoflook en de citroenzeste in een hoge maatbeker of in de blender en mix kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kCal
Koolhydraten 0.9 g
Vezels 1 g
Vetten 5.2 g
Tip

Serveer met grissini (Italiaanse soepstengels). Besmeer ze met geitenkaas en wikkel er gedroogde ham rond.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER