Oosters kippenstoofpotje met quinoa en geraspte wortel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 4
  • grotchampignons 750 g
  • wortelen 2
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • gember 3 cm
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • quinoa 300 g
  • tomatenpuree 70 g
  • kokosmelk (blik) 165 ml
  • kippenbouillon 5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • kurkuma 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snipper de uien en het knofl ook fijn.
  3. - Rasp de gember en de wortelen fijn.
  4. - Snij de grotchampignons in 2.
  5. - Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 koffi el. zeste nodig).
  6. - Snipper de helft van de korianderblaadjes fijn.
  7. - Dep de kippenborstfilets droog met keukenpapier en snij in hapklare stukken.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Spoel intussen de quinoa in een fi jne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  3. 3 Voeg de fijngesnipperde uien en de champignons toe aan de kip en roerbak 2 min.
  4. 4 Voeg het fijngesnipperde knofl ook en de gember toe en kruid met het kerriepoeder en de kurkuma. Roer goed door elkaar.
  5. 5 Overgiet met de kokosmelk en de kippenbouillon en roer er de tomaten puree en de citroenzeste onder. Roer goed met een houten lepel over de volledige bodem van de kookpot. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  6. 6 Meng de geraspte wortelen en de fi jngesnipperde koriander onder de quinoa.
Afwerking

Verdeel de quinoa over de borden en schep er het kippenstoofpotje naast. Werk af met de rest van de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kCal
Koolhydraten 60.2 g
Vezels 53.3 g
Vetten 19.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER