Oosterse courgettesoep met pit

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • courgettes 3
  • koriander 0.25 plantjes
  • uien 1
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • groenecurrypasta (bokaal) 2 eetl.
  • kippenbouillon 1 L
  • kokosmelk 165 ml
  • rijstolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
  3. - Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
  4. - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. - Snipper de koriander fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
  2. 2 Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
  3. 3 Mix de soep fi jn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Afwerking

Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kCal
Koolhydraten 9.9 g
Vezels 6.1 g
Vetten 19.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER