Oosterse noedelwok met scampi’s en citroengras

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • partyscampi's (diepvries) 24
  • wokmix groenten (versmarkt) 500 g
  • gember 3 cm
  • citroengras 1 stengels
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • rodecurrypasta (bokaal) 2 eetl.
  • kokosmelk 165 ml
  • woknoedels 300 g
  • kippenbouillon 2 dl
  • wokolie 2 eetl.
  • sojasaus 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Ontdooitijd + 10 min.
  2. - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Snipper de gember, het citroengras en het knoflook fijn.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. wokolie in een wok en bak de scampi’s 4 min. Haal ze uit de wok.
  2. 2 Verhit opnieuw 1 eetl. wokolie in dezelfde wok en bak het citroengras, het knoflook en de gember 1 min.
  3. 3 Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 min. Giet er de kokosmelk, de kippenbouillon en de sojasaus bij en roer er de rodecurrypasta onder.
  4. 4 Meng er de noedels onder en laat nog 3 min. goed opwarmen. Voeg de laatste min. de scampi’s opnieuw toe.
Afwerking

Verdeel de noedels en de scampi’s over de borden en werk af met enkele blaadjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kCal
Koolhydraten 32.2 g
Vezels 23.1 g
Vetten 16.3 g
Tip

In plaats van de wokmix kan u ook Chinamix gebruiken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER