Oosterse taboulé met kikkererwten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kerstomaten 450 g
  • komkommers 2
  • citroenen 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • munt (vers) 1 plantjes
  • feta (blok) 200 g
  • couscous (tarwegriesmeel) 150 g
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 3 eetl.
  • rozijnen 2 eetl.
  • kikkererwten (blik) 310 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Voorbereiding (20 min.)
  2. Snij de feta in blokjes.
  3. Snij de kerstomaten in 4.
  4. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.
  5. Snipper de lente-uitjes fijn.
  6. Hak de platte peterselie en de munt fijn.
  7. Hak de pistachenoten grof.
  8. Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Overgiet de couscous met 1,5 L heet water. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
  2. 2 Maak de couscous los met een vork. Voeg de feta, de kerstomaten, de komkommers, de groene kruiden, de rozijnen, de pistachenoten, de lente-uitjes, de uitgelekte kikkererwten, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
Afwerking

Lekker als lunch met een stukje stokbrood. Ook ideaal bij kip, lamsvlees of brochettes, of als bijgerecht bij barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kCal
Koolhydraten 45.3 g
Vezels 21.8 g
Vetten 27 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER