Opgerolde schuimtaart met ananas en frambozen

Dessert minder dan 30 min. 8 personen

Ingrediënten

  • ananassen 0.25
  • frambozen 125 g
  • munt (vers) 10 blaadjes
  • eieren 4
  • room (min. 35 % V.G.) 3 dl
  • pure chocolade 30 g
  • suiker 125 g
  • bloemsuiker 100 g
  • maïszetmeel 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Laat je mama of papa alvast de ananas schillen. Daarna kan jij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm snijden.
  3. - Doe de helft van de frambozen in een diep bord en duw er lichtjes op met een vork, zodat er wat sap uit komt.
  4. - Je hulpkok mag ook de oven al voorverwarmen op 160 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Breek eerst de eieren op de rand van een kom. Laat de eidooier van de ene halve eierschaal in de andere glijden. Het eiwit mag gewoon in de kom vallen. De eidooiers heb je voor dit recept niet nodig.
  2. 2 Doe het zout bij de eiwitten en klop ze met de kloppers van de mixer stijf tot je een stevig wit schuim hebt.
  3. 3 Meng 100 g suiker met 100 g bloemsuiker in een andere kom. Roer er ook het maïszetmeel onder. Schep die suikermengeling nu beetje bij beetje bij het eiwitschuim, in 3 à 4 porties. Klop elke portie er goed onder tot je schuim begint te glanzen.
  4. 4 Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep er het eiwitschuim op en maak er een dikke laag van die 26 cm breed is en 30 cm lang. Met een spatel of de achterkant van een lepel lukt dat het best. Nu mag de taart 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. De buitenkant moet stevig zijn, de binnenkant zacht en romig.
  5. 5 Je hulpkok mag de taart nu uit de oven nemen, zodat ze kan afkoelen. Hij of zij mag intussen ook de pure chocolade smelten au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  6. 6 Jij kan intussen slagroom kloppen. Doe de room en 25 g suiker in een mengkom en klop ze met de kloppers van de mixer tot slagroom.
  7. 7 Leg een propere keukenhanddoek op de schuimtaart en draai voorzichtig de bakplaat om. Trek het bakpapier er voorzichtig af.
  8. 8 Verdeel 3/4 van de slagroom, de geplette frambozen en 3/4 van de ananas over het midden van de schuimtaart. De randen mogen overal 2 cm wit blijven. Draai de kortste kant van de taart naar je toe en rol ze voorzichtig op met de keukenhanddoek. Leg de rol op een schaal en bestrooi met 1 eetlepel bloemsuiker.
Afwerking

Verdeel de rest van de slagroom over de rol en lepel er de gesmolten chocolade over in lijntjes. Werk je taart af met de rest van de ananas, de frambozen en de blaadjes verse munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kCal
Koolhydraten 37.4 g
Proteins 4.5 g
Fat 14.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER