Originele wok met kalkoen, kleurrijke groentjes en druiven

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenengebraden (beenhouwerij) 1
  • lente-uitjes 3
  • courgettes 1
  • zoete puntpaprika’s 1
  • mascarpone 2 eetl.
  • rijst 250 g
  • bloem 3 eetl.
  • pitloze witte druiven 200 g
  • mosterd op traditionele wijze 2 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de zoete puntpaprika, en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  4. - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
  5. - Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.
  6. - Meng de bloem samen met het kerriepoeder en roer er de kalkoenenblokjes onder.
Bereiding (15 min.)
  1. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de blokjes kalkoen goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog 3 min. verder garen. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok, zet opzij en hou warm.
  3. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok. Voeg de lente-uitjes en de zoete puntpaprika toe, en laat 1 min. bakken. Doe er de courgetteblokjes bij en overgiet met de wijn. Laat 5 min. garen.
  4. Roer de mascarpone en de mosterd onder de groenten, en voeg de druiven in hun geheel toe. Laat nog 2 min. garen op een hevig vuur totdat de druiven barsten. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de rijst over de borden en serveer samen met de gewokte groentjes en kalkoenenblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kCal
Koolhydraten 65.9 g
Vezels 54.3 g
Vetten 16.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER