Orloff van kalkoen met aardappel-spinazieslaatje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • orloffgebraden van kalkoen (beenhouwerij) 1 kg
  • verse spinazie 250 g
  • radijzen 1 bosjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • tijm (vers) 5 takjes
  • aardappelen 800 g
  • Griekse yoghurt 200 g
  • walnootpitten 4 eetl.
  • kappertjes 3 eetl.
  • mierikswortel met room (bokaal) 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 1 u. 10 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. 2 Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 10 min. in de
  3. voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 1 u.
  4. 3 Schil intussen de aardappelen, snij in blokjes en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  5. 4 Rits de tijm van de takjes. Rasp de citroenschil en pers
  6. de citroen. Meng de mierikswortel met de citroenzeste,
  7. het citroensap, de yoghurt, de tijm en de olijfolie. Kruid
  8. met peper en zout.
  9. 5 Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de radijzen eerst in fijne
  10. plakjes en vervolgens in reepjes. Hak de walnootpitten grof.
  11. 6 Meng de aardappelblokjes, de spinazie, de kappertjes, de lente-uitjes en de mierikswortelsaus voorzichtig onder elkaar.
  12. Bestrooi met de reepjes radijs en de gehakte walnootpitten.
Afwerking

Snij het gebraad in sneetjes en serveer met het aardappel-spinazieslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kCal
Koolhydraten 39.2 g
Vezels 70.5 g
Vetten 46.2 g
Tip

Vervang de walnootpitten door geroosterde pijnboompitten of de spinazie door een mengeling van rucola en veldsla.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER