Ossenhaas met citroen-aardappelpuree en artisjoksalade

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ossenhaas 'filet pur' (beenhouwerij) 600 g
  • artisjokken 4
  • kerstomaten 400 g
  • rucola 50 g
  • citroenen 2
  • basilicum 0.5 plantjes
  • aardappelen 800 g
  • knoflook 2 teentjes
  • olijfolie 6 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • dijonmosterd 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de bodem van de artisjokken en ± 2 cm van de bovenste blaadjes. Verwijder de 2 à 3 buitenste bladeren. Snij elke artisjok in 2 en daarna in 4. Verwijder voorzichtig het harige gedeelte uit elk stuk. Vul een kom met water en 1 in 4 gesneden citroen en leg er de artisjokken in.
  2. - Snipper de knoflookteentjes fijn en scheur de basilicumblaadjes.
  3. - Pers de tweede citroen.
Bereiding (50 min)
  1. Schil de aardappelen en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uitgelekte artisjokstukken met een druppeltje water, het sap van de kwartjes citroen en het fijngesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout. Dek af en zet het vuur lager. Laat nog 30 à 40 min. stoven.
  3. Meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in 2.
  4. Meng de gestoofde artisjokken onder de halve tomaten en de rucola. Breng op smaak met de dressing.
  5. Kruid de ossenhaas met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak er het vlees in.
  6. Plet de uitgelekte aardappelen met een vork en meng er het citroensap, 1 eetl. olijfolie en het basilicum onder. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kCal
Koolhydraten 47 g
Vezels 41.7 g
Vetten 16.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER