Ovengebakken haantjes met romige champignonsaus

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • haantjes (beenhouwerij) 2
  • gerookte spekblokjes 150 g
  • zilveruitjes (diepvries) 150 g
  • champignons 500 g
  • miniprei 400 g
  • citroenen 0.5
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 2 dl
  • gevogeltefond (bokaal) 2 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verwarm de oven voor op 250 °C.
  3. - Wrijf de haantjes in met de halve citroen, leg ze in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Kruid met peper en zout.
  4. - Hak het bieslook fijn.
Bereiding (10 min. + 50 min. in de oven)
  1. Bak de haantjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de spekblokjes, de champignons en de diepgevroren zilveruitjes in de ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 35min. verder garen.
  3. Roer er de laatste 5 min. de room en het fijngehakte bieslook onder en kruid met peper en zout.
  4. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de minipreien aan alle kanten goudbruin. Overgiet met de gevogeltefond en laat op een zacht vuur verder garen tot de minipreien zacht zijn.
Afwerking

Leg 1/2 haantje op elk bord. Lepel er de champignonsaus rond en geef er de minipreien bij. Serveer met kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Vervang de miniprei door 400 g gewone prei die u in reepjes van 8 bij 2 cm snijdt.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER