Ovenschotel met quorn en spinazie

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 20 personen

Ingrediënten

  • bladspinazie (diepvries) 2.5 kg
  • fijngehakte quorn 2 kg
  • tomaten 5
  • uien 3
  • knoflook 4 teentjes
  • Port Salut (kaas) 320 g
  • eieren 5
  • melk 5 dl
  • broden 4 sneetjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • Provençaalse kruiden 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de uien en het knoflook fijn.
  2. - Snij de tomaten in schijfjes.
  3. - Verwijder de korst van de kaas en snij in sneetjes.
  4. - Leg de sneetjes brood in de melk tot alle melk is opgeslorpt.
Bereiding (30 min. + 1 u in de oven)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.
  2. Voeg de fijngehakte quorn toe en roer goed gedurende 5 min.
  3. Roer er de eieren onder en de sneetjes in melk geweekt brood. Meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat alles goed opwarmen.
  4. Verdeel de helft van deze quornmengeling in een grote ovenschotel. Verdeel er de diepgevroren spinazie over en bedek met de andere helft van de quornmengeling.
  5. Verdeel de schijfjes tomaat en kaas dakpansgewijs
  6. en afwisselend over de hele schotel. Bestrooi naar smaak met de kruiden.
  7. Plaats in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 1 u.
Afwerking

Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kCal
Koolhydraten 15.2 g
Vezels 24.8 g
Vetten 10.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER