Paaspicknick

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bananen 4
  • groene paprika's 0.25
  • tomaten 0.25
  • sjalotten 1
  • aardappelen 1
  • ham 1 sneetjes
  • geraspte kaas 1 eetl.
  • eieren 4
  • margarine 50 g
  • volkorenbroden 8 sneetjes
  • kleine paaseitjes van chocolade 8
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. ( 25 minuten)
  2. - Schil de aardappel en snij in stukken. Je hulpkok (mama, papa …) mag de stukken aardappel 20 minuten koken in lichtgezouten water en ze daarna afgieten.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Schil de sjalot en snij in kleine stukjes (of vraag het aan je hulpkok).
  2. 2 Snij intussen het stukje paprika, het partje tomaat, de stukken aardappel en de sneetjes ham in kleine blokjes.
  3. 3 Klop de eieren los in een kom met een vork of een klopper. Doe de geraspte kaas, de sjalot en de blokjes paprika, tomaat, aardappel en ham bij de eieren.
  4. 4 Dit taakje is voor je hulpkok: smelt de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en voeg de eiermengeling toe. Bak op een zacht vuur tot een omelet (eventueel met een deksel op de pan). Laat afkoelen.
  5. 5 Besmeer intussen de sneetjes brood met de margarine.
  6. 6 Kerf met de punt van een mes je naam in de schil van een banaan. De letters zullen zwart worden en leesbaar zijn. Kerf in de andere 3 bananen de namen van de vriendjes voor wie je de picknick maakt.
  7. 7 Verdeel de afgekoelde groenteomelet over 4 sneetjes brood en leg er de 4 andere sneetjes op.
  8. 8 Vul 4 brooddozen telkens met een boterham, een banaan en 2 paaseitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kCal
Koolhydraten 63.5 g
Vezels 18.3 g
Vetten 20.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER