Pad thai met kippenhaasjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenhaasjes (beenhouwerij) 500 g
  • stoofgroenten Thaï (versmarkt) 700 g
  • limoenen 2
  • koriander 1 plantjes
  • eieren 3
  • Thaise rijstnoedels 400 g
  • geroosterde en gezouten pinda's 2 eetl.
  • tomatenketchup 6 eetl.
  • rietsuiker 3 eetl.
  • arachideolie 3 eetl.
  • vissaus 6 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de kippenhaasjes in hapklare stukken.
  3. - Pers 1 limoen. Snij de andere limoen in 4 partjes.
  4. - Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
  5. - Snipper de koriander fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. 2 Meng intussen het limoensap met de vissaus, de rietsuiker en de ketchup.
  3. 3 Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren. Schep uit de wok.
  4. 4 Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de kip 2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 4 min.
  5. 5 Voeg het ketchupmengsel samen met de roereieren en de uitgelekte rijstnoedels toe en laat nog 1 min. doorbakken.
Afwerking

Bestrooi met de pinda’s en de koriander, en serveer met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kCal
Koolhydraten 105.1 g
Proteins 50.9 g
Fat 19.8 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding : 15 min.
1 Kook 30 g rijstnoedels 6 min. in water.
2 Voeg de laatste 4 min. 100 g Thaise stoofgroenten toe. Giet af.
3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kippenhaasje. Kruid met wat peper.
4 Voeg de rijstnoedels en de groenten toe. Meng er de blaadjes van 1 takje koriander onder. Snij alles fijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER