Paella met ribbetjes en chorizo

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gemarineerde ribbetjes (beenhouwerij) 800 g
  • chorizo 150 g
  • mediterrane groentemix (diepvries) 800 g
  • sjalotten 1
  • kippenbouillon 5 dl
  • risottorijst 250 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • capsules saffraan 1
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Schik de ribbetjes in een ovenschotel en bak ze 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. 2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en stoof al roerend glazig.
  3. 3 Doe er de diepgevroren groentemix bij en roer om. Voeg de kippenbouillon en de saffraan toe en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. 4 Haal de ribbetjes uit de oven en snij in porties, tussen de beentjes door. Snij de chorizo in stukjes. Meng ribbetjes en chorizo onder de rijst en laat nog ± 5 min. sudderen. Voeg nog wat water toe als de bereiding te droog wordt.
  5. 5 Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Serveer onmiddellijk.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kCal
Koolhydraten 55.9 g
Vezels 35.8 g
Vetten 25.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER