Pangasius in romig aspergesoepje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pangasiushaasjes (diepvries) 4
  • noordzeegarnalen (diepvries) 150 g
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • citroenen 0.5
  • lichte room 2 dl
  • droge witte wijn 0.5 dl
  • visbouillon 1 L
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (ontdooitijd + 30 min., kan enkele uren vooraf)
  2. - Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep goed droog.
  3. - Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien.
  4. - Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken. Hou van de puntjes 3 cm over.
  5. - Breng de visbouillon aan de kook en laat de asperges 15 min. gaar worden. Haal uit de bouillon met een schuimspaan (hou de puntjes apart voor de versiering). Doe in een hoge beker samen met 3 dl bouillon en mix alles.
Bereiding (20 min.)
  1. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er een rooster op en schik er de pangasiushaasjes op. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Dek de kookpot af en stoom 15 à 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. van de stoomtijd de aspergepunten toe op het rooster om ze te verwarmen.
  2. Breng ondertussen de aspergebouillon aan de kook. Giet er de witte wijn en de room bij. Laat nog even zonder deksel garen op een zacht vuur. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  3. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het soepje,
  4. samen met de garnalen.
Afwerking

Giet het aspergeroomsoepje in diepe borden en leg er in het midden een pangasiushaasje in. Garneer met de aspergepunten en eventueel met fleurons (bladerdeegmaantjes). Serveer met aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kCal
Koolhydraten 6.3 g
Vezels 37.8 g
Vetten 12.1 g
Tip

Als voorgerecht
Van dit recept maakt u een lekker voorgerecht voor bv. familiefeestjes. Vervang de pangasiushaasjes door 1 à 2 hondstongrolletjes per persoon. Serveer met een stukje stokbrood in plaats van aardappelpuree.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER