Pannenkoekentoren met chocopasta

Dessert minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • boter 120 g
  • boter 1 koffiel.
  • eieren 2
  • melk 4 dl
  • hazelnoten 5 eetl.
  • chocopasta 6 eetl.
  • bloem 250 g
  • suiker 60 g
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. - Smelt 120 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
  4. - Scheid de eidooiers van de eiwitten.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Meng de bloem met het zout, de vanillesuiker en de suiker. Roer er de melk, de eidooiers en de gesmolten boter onder.
  2. 2 Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het beslag.
  3. 3 Smelt 1 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag en schep 1 kleine pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 6 pannenkoeken (voeg tussendoor geen extra boter toe om te bakken).
  4. 4 Bestrijk 1 pannenkoek met chocopasta en leg op een bord. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken en leg ze op elkaar. Eindig met een laag chocopasta en hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kCal
Koolhydraten 37.5 g
Vezels 11.6 g
Vetten 63.2 g
Tip

Lactosevrije variant:
vervang de boter door plantaardige margarine, de melk door lactosevrije melk (bv. Boni Selection) en de chocopasta door een lactosevrije variant.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER