Panzanella met gegrilde groenten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tapastomaten 450 g
  • tomaten 2
  • rode paprika's 1
  • gele paprika's 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • voorgebakken ciabatta's 0.5
  • kappertjes 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • witte balsamicoazijn 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Pers het knoflook.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s. Snij in lange repen en daarna nog eens in 2.
  4. - Snij de tapastomaten in de lengte in 2.
  5. - Snij de tomaten in 6.
  6. - Scheur de blaadjes basilicum.
  7. - Laat de kappertjes uitlekken.
  8. - Snij de ciabatta in stukken van 2 cm.
  9. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (25 min. + afkoelen)
  1. 1 Kruid de olijfolie met het knoflook, zwarte peper en zout.
  2. 2 Verdeel de tomaten, de paprika en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. 3 Doe de broodsalade in een slakom en laat lauw worden. Voeg de kappertjes, het basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kCal
Koolhydraten 28.5 g
Vezels 5.1 g
Vetten 11.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER