Papillot van kabeljauw met prei en cider

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets 'filet pur' (diepvries) 4 stukken
  • preien 3 stengels
  • kruidenboter 100 g
  • sjalotten 1
  • appelazijn 3 eetl.
  • cider 1.5 dl
  • room 1.5 dl
  • maïszetmeel 1 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.
  2. - Snipper de sjalot fijn.
Bereiding (10 min., enkele uren vooraf en 2 min. + 30 min. op de grill, op het moment zelf)
  1. Enkele uren vooraf (10 min.)
  2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in. Laat al roerend 3 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de ciderazijn.
  3. Los het maïszetmeel op in de room en meng met de appelcider. Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus. Roer geregeld om.
  4. Op het moment zelf
  5. (2 min. + 30 min. op de grill)
  6. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren kabeljauw.
  7. Snij de kruidenboter in plakjes van 1/2 cm dik en schik op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje. Laat 30 min. bakken op een warme grill.
Afwerking

Dien op met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kCal
Koolhydraten 14 g
Proteins 31.4 g
Fat 31.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER