Paprikadip met komijn en walnoten

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 2
  • knoflook 1 teentjes
  • walnootpitten 3 eetl.
  • agavesiroop 1 koffiel.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + afkoelen)
  1. 1 Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar
  2. boven op een bakplaat en zet 10 à 20 min. onder de ovengrill, tot het vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika’s en snij in stukken.
  3. 2 Plet ondertussen de komijnzaadjes.
  4. 3 Mix de geroosterde paprika’s met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes, de walnootpitten, de
  5. agavesiroop en de olijfolie tot een grove saus. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer als dipsaus bij geroosterd stokbrood of naanbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kCal
Koolhydraten 6.7 g
Vezels 2.1 g
Vetten 9.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER