Paprikasoep met broccoli en feta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 1
  • broccoliroosjes (diepvries) 500 g
  • kikkererwten (blik) 400 g
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • penne 125 g
  • tuinkruidenbouillon 1 L
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de afwerking:
  • feta (blok) 70 g
  • room 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de paprika in de lengte in vier en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij verder in reepjes van 0,5 cm.
  2. - Snipper de ui fijn.
  3. - Snij grote rozen broccoli middendoor.
  4. - Laat de kekererwten uitlekken in een vergiet.
  5. - Meng met een vork de feta en de room zodat de kaas gedeeltelijk geplet wordt.
Bereiding (5 min. +15 min. kooktijd)
  1. Laat de olijfolie heet worden in een grote kookpan en stoof de fijngesnipperde ui en geperste knoflook tot ze glazig zijn (let wel op dat ze niet bruin worden).
  2. Voeg de reepjes paprika en de broccoliroosjes toe en laat ze even meestoven. Kruid met peper en zout. Giet er de warme tuinkruidenbouillon bij en breng aan de kook.
  3. Voeg de kekererwten en de pasta toe, roer om en laat op een hoog vuur weer aan de kook komen. Zet het vuur dan wat zachter, dek de pan af en laat gedurende 15 min. gaar worden.
Afwerking

Lepel de soep in diepe borden en werk elk bord af met wat feta-roommengsel. Geef er sneetjes bruin brood of ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 356 kCal
Koolhydraten 38.1 g
Vezels 15.6 g
Vetten 14.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER