Parmentier met gekonfijte eend en foie gras

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eendenlever (beenhouwerij) 4 sneden
  • gekonfijt eendenvlees (beenhouwerij) 400 g
  • onbehandelde sinaasappelen (bio) 1
  • peterselie (vers) 5 takjes
  • aardappelen 400 g
  • sjalotten 3
  • knoflook 1 teentjes
  • lichte room 0.5 dl
  • boter 1 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Dompel de zeste 1 min. onder in kokend water. Laat uitlekken. Verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif).
  3. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  4. - Snipper de peterselie, de sjalotten en het knoflook fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. Kook de stukken aardappel 25 min. gaar in lichtgezouten water.
  2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gekonfijt eendenvlees toe en prak fijn met een vork. Laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en roer er de peterselie onder (hou nog wat peterselie over voor de versiering).
  3. Giet de aardappelen af, prak fijn en meng er de sinaasappelzeste en de room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking

Maak op elk bord een torentje met een dresseerring: eerst een laagje aardappelpuree, dan een laagje gekonfijt eendenvlees en daarna nog een laagje aardappelpuree. Eindig met een fijn sneetje foie gras. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie en garneer het bord met enkele partjes sinaasappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kCal
Koolhydraten 19.8 g
Vezels 24.9 g
Vetten 38.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER