Pasta met amandelpesto en gepaneerde vis

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • schelvishaasjes (diepvries) 4
  • broccoli's 1
  • knoflook 1 teentjes
  • pecorino (blok) 50 g
  • eieren 1
  • tagliatelle 400 g
  • amandelnoten 2 eetl.
  • panko (Japans paneermeel) 4 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de schelvishaasjes volledig ontdooien. Dep droog en snij in reepjes.
  3. - Snij de broccoli in roosjes.
  4. - Rasp de pecorino.
  5. - Mix de broccoli met het gepelde teentje knoflook, de pecorino, de amandelnoten en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. - Klop het ei los.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Wentel de visreepjes door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door de panko.
  2. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis goudbruin.
  3. 3 Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou 2 eetl. kookvocht opzij en giet af.
  4. 4 Meng de pasta met de pesto en het bewaarde kookvocht. Kruid eventueel bij met zwarte peper en zout.
  5. 5 Verdeel de pasta over de borden en leg er de gepaneerde vis op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 825 kCal
Koolhydraten 83.6 g
Vezels 49.4 g
Vetten 31.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER