Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 200 g
  • linguine 500 g
  • kerstomaten 200 g
  • rucola 80 g
  • parmezaan 150 g
  • pijnboompitten 150 g
  • knoflook 3 teentjes
  • olijfolie 10 eetl.
  • basilicum 3 plantjes
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (30 min.)
  2. - Dep de tofu droog en snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. - Bak 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. - Snij 50 g van de parmezaan in schilfers. Rasp de overige 100 g fijn.
  5. - Snij de kerstomaatjes in 4.
  6. - Hak de rucola grof.
  7. - Maak de pesto: hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker, samen met de ongebakken pijnboompitten. Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de fijn geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta.
Bereiding (10 min.)
  1. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) tot ze goudbruin en lichtjes krokant zijn.
  3. Schep de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de goudbruin gebakken pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de schilfers parmezaan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1154 kCal
Koolhydraten 94.5 g
Vezels 42.8 g
Vetten 67 g
Tip

De pesto kan u gerust al de dag vooraf maken

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER